Despre noi

Istoricul Grădiniței cu Program Prelungit ”Căsuța Poveștilor” Cluj-Napoca


        Unitatea de învăţământ este situată în cartierul Mărăști, zonă populată, în vecinătatea Liceului de muzică „Sigismund Toduță”, a Liceului teoretic „Avram Iancu” și a Școlii generale „Ion Agârbiceanu”.

         Grădiniţa este frecventată de copii din toate zonele cartierului.

         Grădiniţa cu Program Prelungit „Căsuţa poveştilor” din Cluj-Napoca are în componenţă trei clădiri, în cartierul Mărăști. Sediul unității se află pe strada București la numărul 22, însă în anul școlar 2021-2022, cele trei grupe sunt găzduite în clădire separată, din incinta Liceului de muzică „Sigismund Tuduță”, cu intrare separată din str. București nr 32, având curte proprie și fiind dotată conform normativelor învățământului preșcolar.  Structura I este situată pe strada Parcul Feroviarilor nr. 1A, iar structura II pe strada Rovine nr.3. 

      În perioada 2005-2013, Grădinița cu Program Prelungit „Căsuța poveștilor” din Cluj-Napoca, a avut sediul pe str. Oțetului nr.3 Cluj-Napoca, iar în urma reorganizării rețelei școlare sediul s-a mutat pe str. București nr.22.
Din informaţiile primite de la bunici şi străbunici, unitatea de pe strada București nr.22 funcţionează din anul 1918 având 2 grupe până în anul 1986, când s-a mai înfiinţat o grupă la secţia română. În 1990, datorită numărului mare de cereri, unitatea a funcţionat cu 6 grupe cu program normal în două ture. Din anul 2002, funcţionează cu 3 grupe cu program prelungit. În perioada 2007-2013 grădinița s-a numit „Bambi”, iar din 1 sept 2013, ca urmare a reorganizării unităților școlare, a trecut sub denumirea de Grădinița cu Program Prelungit „Căsuța poveștilor” Cluj-Napoca, având în componență tot trei grupe cu program prelungit secția română. Clădirea este situată într-o curte spaţioasă cu spațiu verde și cu aparate de joacă pentru copii. Curtea a fost reamenajată, s-a realizat pavajul pe o porțiune a acesteia și s-a amplasat un foișor în care educatoarele pot organiza diferite activități în aer liber cu copiii.

           Locația de pe strada Rovine - STRUCTURA 2, a fost construită special pentru a funcţiona ca grădiniţă în anul 2013 şi are o funcţionalitate şi o compartimentare optimă pentru desfăşurarea procesului instructiv-educativ. Clădirea este situată într-o curte amenajată, cu loc de joacă în aer liber pentru copii. În prezent, grădiniţa funcţionează cu un număr de cinci grupe, cu program prelungit, patru cu limba de predare română, iar una cu limba de predare maghiară, copii înscrişi fiind 140.

           Locația de pe strada Parcul Feroviarilor nr.1A - STRUCTURA 1, a fost înfiinţată în anul 1973, ca urmare a cererii făcute de Combinatul de exploatare şi industrializare a lemnului pentru înfiinţarea unei grădiniţe cu 60 de copii la parterul căminului de nefamilişti, care şi-a început activitatea cu două grupe de copii. An de an s-au adus modificări spaţiului, s-a schimbat utilitatea unor încăperi în scopul optimizării procesului instructiv-educativ, s-au procurat mijloace fixe moderne. În prezent, grădiniţa funcţionează cu un număr de trei grupe, cu program prelungit, având 81 copii înscrişi.

        Toate clădirile corespund normelor prevăzute în Regulamentul de funcţionare al grădiniţei din punct de vedere al iluminatului, al ventilaţiei şi al spaţiului destinat mesei.

          

Misiunea:

Grădinița cu Program Prelungit „Căsuța poveștilor” din Cluj-Napoca promoveaun act educațional atractiv, inovativ, accesibil și flexibil, derulat într-un mediu securizant, necesar tuturor copiilor, pentru a se adapta cu succes mediului școlar și pentru a pune bazele viitorilor adulți.

Viziunea:

Grădinița cu Program Prelungit „Căsuța poveștilor” din Cluj-Napoca va organiza contextele necesare pentru a identifica talentul fiecărui copil, va derula un demers educațional prin care să dezvolte competențele acestuia și va sprijini dezvoltarea profesională a cadrelor didactice, în scopul valorificării competențelor dobândite în beneficiul preșcolarilor. Totodată, va asigura resursele financiare și materiale necesare implementării unor strategii educaționale moderne și va îmbunătăți colaborarea cu părinții și cu comunitatea locală, pentru a asigura o educație de calitate tuturor copiilor.

 

 

X

Click dreapta

Nu este permisa aceasta functie.